• antistatische vloer fotos

  Bekijk ons portfolio

 • antistatische vloer foto's

  Klanten aan het woord

 • antistatische vloer bedrijven

  Neem contact op

 • prijs antistatische vloer

  Offerte aanvragen

Antistatische vloer

Wat is een antistatische vloer?

Een antistatische vloer, ook wel ESD vloer genoemd (Electro Static Discharge) voorkomt het overspringen van vonken en ontlading van opgebouwde elektriciteit in de vloer naar machines of personen. Deze 'electro discharge' kan zeer gevaarlijk zijn en schade toebrengen aan mensen en materieel. Een antistatische vloer zorgt ervoor dat de vloer geleidend wordt waardoor elektriciteit gemakkelijk kan worden afgevoerd. De vloer wordt geaard. G&G-vloeren heeft ruim 10 jaar ervaring in het vakkundig appliceren van zeer hoogwaardige antistatische vloeren binnen diverse industriële sectoren. Het aanbrengen van dit type antistatische vloeren is specialistisch werk en niet weggelegd voor de gemiddelde aannemer of klusser.

Het aanbrengen van een antistatische vloer

Een antistatische vloer bestaat altijd uit een hoofddrager. Daarvoor wordt meestal epoxy of polyurethaan gebruikt. Een antistatische vloer is iets anders dan een epoxycoating met "antistatische eigenschappen". De correct aangebrachte antistatische vloer is geaard met koperen strips of elektrische lagen in de vloer zelf. De ondergrond moet voldoende glad en schoon zijn waarna deze kan worden voorbehandeld met een hechtprimer. Vervolgens wordt de geleidende laag en de topcoating aangebracht. Antistatische vloeren moeten voldoen aan de NEN 63140-5-1 en worden geappliceerd door gecertificeerde uitvoerders en elektriciens.

Waar een antistatische vloer toepassen?

Antistatische vloeren kunnen worden toegepast in laboratoria en operatiekamers, opslagruimten en magazijnen alsmede assemblage- en productieruimten. Ook werkplaatsen waar met gassen worden gewerkt moeten een veilige antistatische vloer hebben om explosiegevaar te voorkomen. De meest praktische manier om gevaar te voorkomen is logischerwijs om de ontstekingsbron te vermijden. Een antistatische vloer is te appliceren op diverse ondergronden en in diverse kleuren en afwerkingen.

Kiezen voor een erkend applicateur om een antistatische vloer te laten aanbrengen

Bij G&G-vloeren bent u verzekerd van een professioneel applicatieteam dat vele jaren ervaring heeft met de opbouw en applicatie van antistatische vloeren. Wij werken samen met gecertificeerde elektriciens om de vloer de nodige kwaliteit te geven. Binnen ons bedrijf hebben wij de laatste jaren enorm veel kennis opgebouwd rondom geleidende coatings en toepassingen binnen industriële ruimten.

De eigenschappen van een antistatische vloer:

• Voorkomst elektrostatische op- en ontlading bij apparatuur of mensen door de elektriciteit via aardpunten af te voeren
• Heeft een hoge chemische en mechanische belastbaarheid
• Is geheel naadloos
• Eenvoudig reinigbaar en waterafstotend

Meer weten over onze hoogwaardige antistatische vloercoatings?

Bel met 020-8463694 of mail naar info@gietvloergietvloeren.nl. U komt snel in contact met onze antistatische vloerspecialisten en die u snel voorzien van een oplossing op maat.