• coatingvloer foto’s

  Bekijk ons portfolio

 • coatingvloer foto’s

  Klanten aan het woord

 • coatingvloer bedrijven

  Neem contact op

 • prijs coatingvloer

  Offerte aanvragen

Coatingvloer

De talrijke toepassingen van een coatingvloer

Een coatingvloer wordt veelal aangebracht over ondergronden die extra gebruikskwaliteit nodig hebben. U kunt daarbij denken aan een handige anti-sliplaag in trappenhuizen, anti-allergene en hygiënische afwerkingen binnen ziekenhuizen of gewoon een waterafstotende afwerking in de badkamer.

De toepassingsmogelijkheden van een coatingvloer zijn eindeloos en worden ook steeds meer toegepast door particulieren en consumenten die de voordelige eigenschappen van dit type afwerking hebben ontdekt. Via gietvloergietvloeren.nl wint u gedegen advies in over allerlei soorten coatings, kleuren en kleurcombinaties en de prijs van een goede kwaliteit coatingvloer.

Coatingvloer op basis van epoxy

De technieken die voorheen alleen nog in de vliegtuig- of verfindustrie werden gebruikt, zijn tegenwoordig ook steeds meer verkrijgbaar binnen de vloerafwerkingsbranche. Als hoofddrager van een coatingvloer gebruikt men in het algemeen epoxy, een thermohardende kunststof die zowel licht, sterk als vloeistofdicht is. Bovendien is epoxy redelijk UV-stabiel, slijt- en krasvast en is het zeer goed bestand tegen chemische verontreiniging.

Een coatingvloer op basis van epoxy heeft een veel dunnere laagdikte dan bijvoorbeeld gietvloeren of andere vloerafwerkingen en wordt naadloos aangebracht. Een epoxy coatingvloer heeft een hoge trek- en druksterkte en is, mits de ondergrond goed geprepareerd is, uitstekend mechanisch belastbaar voor zware machines en zeer bestand tegen allerlei chemische stoffen. Het is te gebruiken op elke ondergrond en in elk binnenmilieu.

Transparantie en kleurgebruik in een coatingvloer

Eén van de meest opmerkelijke toepassing van een coatingvloer is het gebruik van een transparant systeem met onderliggende prints of folies. Het kan een prachtige aanvulling zijn op een showroom of winkelruimte. Ook een gemêleerd uiterlijk is met een coatingvloer uitstekend te verkrijgen. De ondergrond kan worden voorbehandeld met primers zodat de juiste structuur wordt verkregen. Een coatingvloer kan zelfs in diverse kleurtinten worden uitgevoerd. Door de combinatie van verschillende pigmenten is bijna elke kleur mogelijk.

Uw coatingvloer laten aanbrengen door een erkend specialist

Heeft u interesse in de toepassing van een hoogwaardige coatingvloer en zoekt u een partij die u zowel kan adviseren als gekwalificeerd kan uitvoeren? Via gietvloergietvloeren.nl komt u snel in gesprek met onze technische specialisten die u van alles kunnen vertellen over de laatste trends in coatingvloeren en vloerafwerkingen.

Meer weten over de voor u meest gunstige coatingvloer?

Neem vrijblijvend contact met ons op door op werkdagen te bellen met 020-8463694 of te mailen met info@gietvloergietvloeren.nl. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen. U kunt ook een afspraak maken in onze showroom zodat we u gerichter kunnen informeren over de voor u meest gunstige coatingvloer en ons uitgebreide productassortiment.