• fotos coatingvloeren

  Bekijk ons portfolio

 • coatingvloeren foto's

  Klanten aan het woord

 • coatingvloeren bedrijf

  Neem contact op

 • prijs coatingvloeren

  Offerte aanvragen

Coatingvloeren

De markante eigenschappen van coatingvloeren

Heeft u een bedrijfsruimte, restaurant, showroom of winkelruimte en zoekt u naar de perfecte afwerking van de vloer? Coatingvloeren worden steeds vaker toegepast in allerlei ruimten. De coating is kras- en slijtvast, is naadloos en in diverse systemen, transparant of in kleur uit te voeren. Bovendien hebben coatingvloeren een zeer dunne laagdikte, dus u hoeft bij bijvoorbeeld bij renovatie ook geen andere bouwkundige elementen te veranderen.

Ook het toepassen van logo's of folies onder de coating is tegenwoordig zeer goed te realiseren. Bij de toepassing van coatingvloeren binnen woningen kunt u denken aan waterafstotende badkamer- of keukenvloeren, maar ook woonkamers en andere gebruiksintensieve ruimten worden tegenwoordig van prachtige coatingvloeren voorzien.

Epoxy coatingvloeren, kennis omtrent applicatie en gecertificeerde bedrijven

De meeste coatingvloeren worden aangebracht met als basis het thermohardende polymeer epoxy. De verwerking van epoxy en bijbehorende hulpstoffen moet worden aangebracht door een specialistisch bedrijf dat veilig en accuraat werkt volgens vastomlijnde werkvoorschriften. Om op de juiste manier coatingvloeren te laten aanbrengen, is het zaak om een partij in de arm te nemen met enige kennis en ervaring omtrent het daadwerkelijk appliceren van dit materiaal. Een erkend specialist die u over alle facetten van coatingvloeren kan adviseren en u zo nodig referenties of een milieucertificaat kan overleggen.

Coatingvloeren versus gietvloeren

Gietvloeren op basis van polyurethaan zijn doorgaans een factor 10 à 20 dikker dan op epoxy gebaseerde coatingvloeren. Voor het aanbrengen van gietvloeren zijn ook meer bewerkingen nodig, zoals het aanbrengen van een extra primer en schraplaag, het gieten van de PU-vloer en het appliceren van één of meerdere topcoatings. De epoxy coatingvloeren zijn wat dat betreft een stuk eenvoudiger te verwerken, hoewel vooraf goed in kaart moet worden gebracht of de ondergrond voldoende stofvrij en egaal is om direct epoxy te appliceren.

Eigenschappen van coatingvloeren

Epoxy coatingvloeren verkleuren na verloop van tijd. Maar dit type vloerafwerking heeft een enorme trek- en drukstrekte, is volledig naadloos aan te brengen en kan zeer goed tegen chemische verontreiniging. Dit soort coatingvloeren wordt onder meer gebruikt als anti-allergene afwerking in ziekenhuizen en productiefaciliteiten maar wordt ook steeds meer toegepast binnen de eigen woning. Bovendien kan het transparant worden toegepast over prints en folies (in de vorm van logo's of decoraties) en kan het een extra meerwaarde betekenen voor winkelruimten of showrooms.

Meer weten over onze coatingvloeren of ons applicatieteam?

Neem vrijblijvend contact met ons op door op werkdagen te bellen met 020-8463694 of te mailen met info@gietvloergietvloeren.nl. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen. U kunt ook een afspraak maken in onze showroom zodat we u gerichter kunnen informeren over de voor u meest voordelige en kwalitatieve coatingvloeren en ons uitgebreide productassortiment.