• foto’s esd vloer

  Bekijk ons portfolio

 • esd vloer foto's

  Klanten aan het woord

 • esd vloer bedrijf

  Neem contact op

 • prijs esd vloer

  Offerte aanvragen

ESD vloer

Wat is een ESD vloer?

ESD staat voor 'electro static discharge'. Elektrisch geladen vloeren kunnen een vonk afgeven waardoor apparatuur en machines schade kunnen oplopen. Ook personen kunnen last krijgen van een statisch geladen vloer. Een goed geleidende ESD vloer voorkomt deze elektrische ontlading en zorgt voor een veilige afwerking voor vloeren in bijvoorbeeld farmaceutische laboratoria, de elektronica- en assemblageindustrie, operatiekamers van ziekenhuizen en fabrieken of andere ruimten waar risico's met elektrische ontlading moet worden vermeden.

Ruim 10 jaar ervaring in de applicatie van ESD-vloeren

ESD vloeren moeten worden aangebracht door een professioneel applicatiebedrijf. Als erkend vloerspecialist voor ESD vloeren hebben wij 10 jaar ervaring in uitlopende projecten met de aanleg van speciale ESD coatings. Met onze producten krijgt u een ESD vloer die duurzaam en veilig ESD ladingen uitschakelt, die homogeen van opbouw en samenstelling is en die bestand is tegen chemische middelen, zuren en alkalische producten. Een duurzame en veilige vloerafwerking die nog lange tijd meegaat.

De ESD vloer in detail

Verschillende grondstoffen kunnen dienen als drager van de ESD vloer. Denk hierbij aan epoxy of polyurethaan (PU). De coating wordt aangebracht met een elektrisch geleidende lijm. De vloer is geaard met koperen strips of andere elektrisch geleidende lagen. De aarding van de vloer moet gedaan worden door een gecertificeerde elektricien. De ondergrond van de uiteindelijke ESD vloer moet voldoende vlak zijn en wordt allereerst voorbehandeld met een hechtprimer. Daarna kan begonnen worden met de applicatie van de geleidende laag en de toplaag (van circa 1 mm). ESD vloeren moeten voldoen aan de NEN 63140-5-1.

ESD vloer in vergelijking tot reguliere gietvloeren

ESD vloeren hebben in vergelijking tot reguliere gietvloeren dezelfde functionele en voordelige eigenschappen. De vloer is slijtvast, naadloos aan te leggen en gemakkelijk te reinigen. Een ESD vloer is anti-allergeen, stofvrij en UV-stabiel. Bovendien is de ESD vloer na het drogen zeer snel belastbaar.

ESD vloeralternatieven en de juiste keuze maken

Er zijn veel gietvloeralternatieven en coatings op de markt voor de applicatie van ESD vloeren. Voor een zorgvuldige uitvoering en de juiste keuze is het zaak veel referenties op te vragen van gerealiseerde projecten. Ervaring en professionaliteit alsmede het bieden van garantie op de ESD vloer is dan ook cruciaal om een goede ESD vloer aan te laten leggen en de kwaliteit ook in de toekomst te garanderen. Voor meer informatie over ESD vloeren kunt u bellen met 020-8463694 of mailen naar info@gietvloergietvloeren.nl.