• foto’s kunststofvloer

  Bekijk ons portfolio

 • kunststofvloer foto's

  Klanten aan het woord

 • kunststofvloer bedrijf

  Neem contact op

 • prijs kunststofvloer

  Offerte aanvragen

Kunststofvloer

Alles over kunststofvloeren

De term kunststofvloer beslaat een breed assortiment gietvloerproducten- en coatings die tegenwoordig in gebruik zijn en die wij als erkend en professioneel gietvloerspecialist leveren en appliceren. Wij maken onderscheid in kunststofvloeren op basis van de drager polyurethaan of epoxy. Beide applicaties hebben specifieke eigenschappen die zeer geschikt zijn voor industriële toepassingen waar een vlakke en makkelijk schoon te houden vloer van bijzonder belang zijn. Meer en meer wordt de kunststofvloer toegepast binnen woningen en winkels en steeds vaker door particulieren.

De kunststofvloer op basis van polyurethaan

Polyurethaan behoort tot de scheikundige groep van polymeren. Het bestaat uit een hard en een zacht component en vormt zo een copolymeer. De stroperige vloeistof zorgt ervoor dat de kunststofvloer zelfnivellerend droogt en na uitharding een grote mate van buigzaamheid en sterkte bezit. Tevens is een PU-gietvloer volledig naadloos aan te leggen, is deze vuilafstotend, waterdicht en kleurecht. Buiten voorgaande positieve aspecten kent dit type kunststofvloeren nog een ander belangrijk voordeel.

Ze kunnen zeer dun worden geappliceerd (circa 3 mm). Het aanbrengen van een PU-gietvloer dient te gebeuren door zeer ervaren en professioneel personeel. Allereerst wordt meestal een primer aangebracht op een schone en stofvrije ondervloer. Dit garandeert de goede hechting van de kunststofvloer. Daarna volgen er een aantal lagen en een topcoating die samen de gietvloer vervolmaken. Een kunststofvloer van dit type kan in maar liefst 3000 kleuren en kleurcombinaties door de professionals van G&G-vloeren worden geappliceerd.

Epoxyharsen als drager van de kunststofvloer

Epoxy is een thermohardende polymeer met twee koolstofatomen en één zuurstofatoom. Bekende toepassingen zijn uiteraard de composieten in de vliegtuigindustrie. In combinatie met glasvezel kan met epoxy een lichtgewicht maar zeer sterke structuur worden verkregen. Een kunststofvloer met epoxyharsen als drager is al enige tijd op de markt. Als coating in diverse industrieën heeft het een uitstekend trackrecord opgebouwd als duurzame afwerking. Een epoxy kunststofvloer is een factor 10 of 20 dunner dan een gietvloer. Dit type afwerking is zeer geschikt voor ruimten waar met chemische middelen wordt gewerkt of waar een extreem hoge belasting (machines) op de vloer aanwezig is. Dit type kunststofvloeren moet worden aangebracht door een zeer specialistische team van applicateurs.

Kies de kunststofvloer die bij u past

De keuze tussen epoxy of polyurethaan voor uw kunststofvloer is soms eenvoudig te maken. Wilt u keuze hebben uit veel meer kleurtoepassingen en pigmenten? Wilt u bijvoorbeeld ook logo's of prints laten leggen onder de vloer? Kies in dat geval voor een kunststofvloer op basis van polyurethaan. Bij www.gietvloergietvloeren.nl krijgt u zelfs 5 jaar garantie op de kleurechtheid. Ook zijn onze gietvloeren 100% alifatisch, wat wil zeggen dat ze zeer langzaam verkleuren. Epoxy heeft in tegenstelling tot polyurethaan de neiging om eerder te verkleuren. Daarentegen is een kunststofvloer op basis van epoxy beter bestand tegen chemische verontreiniging en zware mechanische belasting. Een epoxycoating is in het algemeen een stuk goedkoper dan een gietvloer. Toch kunt u al een budget gietvloer bij ons bestellen tegen een zeer concurrerende en betaalbare kunststofvloer van uitstekende kwaliteit.

Meer weten over uw kunststofvloeren of een offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op door op werkdagen te bellen met 020-8463694 of te mailen met info@gietvloergietvloeren.nl. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en om op maat kunststof advies te geven.