• foto’s pu gietvloer

  Bekijk ons portfolio

 • pu gietvloer foto's

  Klanten aan het woord

 • pu gietvloer bedrijf

  Neem contact op

 • prijs pu gietvloer

  Offerte aanvragen

PU gietvloer

Wat is een PU gietvloer?

Een gietvloer op basis van polyurethaan is een vloerafwerking die zowel waterafstotend als krasvast is. PU behoort scheikundig tot de groep van polymeren. Nog exacter, het is een zogenaamd 'copolymeer' dat zowel buigzaam als sterk blijft. De combinatie van deze eigenschappen maakt dat een PU gietvloer het beste in zich verenigt. Polyurethaan (PU) werd voorheen alleen als industrieel afwerkingslak gebruikt bij de assemblage en afwerking van auto's en andere hoogwaardige eindproducten. Tegenwoordig wordt PU steeds vaker gebruikt als hoofdbestanddeel van vloerafwerkingen.

De PU gietvloer heeft tal van andere voordelige eigenschappen die vloeren de juiste duurzame afwerking geven. De vloer behoudt zijn kleur tot in lengte van jaren, is te gebruiken in werkplaatsen waar gewerkt wordt met olie en andere chemische bestanddelen en door toevoeging van bijzondere pigmenten is een PU gietvloer in tal van kleuren, in metallic of in een bijzondere betonlook aan te brengen.

Ondergrond, voorbehandeling en applicatie van een PU gietvloer

Voor het aanleggen van een PU gietvloer is allereerst een gladde en stofvrije ondergrond nodig. Afhankelijk van de bestaande ondergrond (cementdeklaag of gipsgebonden dekvloer) wordt een extra grondlaag of primer aangebracht. De uiteindelijke gietvloer is maximaal 3 mm dik en wordt door een professioneel team van applicateurs aangebracht op de ondergrond. Belangrijk bij het leggen van een PU gietvloer is de verwerking van het product op de bouwplaats en de specifieke droogtijd. Veelal wordt na de primer nog een tussenlaag of schraaplaag aangebracht, waarna de uiteindelijke PU gietvloer wordt geappliceerd. Als laatste afwerking kunnen diverse topcoatings worden aangebracht waardoor de vloer zijn specifieke glans krijgt.

Meer voordelen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer is UV-stabiel en verkleurt niet. Daarnaast heeft de vloer geluiddempende eigenschappen en is deze volkomen slijtvast en zeer makkelijk schoon te houden. Bovendien heeft een PU gietvloer ook zeer voordelige brandveilige eigenschappen. Al deze voordelen zorgen ervoor dat deze vloerafwerking te gebruiken is in tal van ruimten, in de woning, op kantoor en in andere productiefaciliteiten. Ook steeds meer particulieren hebben de voordelen van de PU gietvloer inmiddels ontdekt, zeker ook vanwege prijstechnische redenen. De prijs van een PU Gietvloer word gebaseerd op het aantal vierkante meters en type ondergrond.

Informatie over onze PU gietvloer aanvragen?

U kunt vrijblijvend met ons contact opnemen door op werkdagen te bellen met 020-8463694 of te mailen met info@gietvloergietvloeren.nl. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen. Offertes kunt u heel gemakkelijk aanvragen door ons online offerteformulier in te vullen.