• foto’s troffelvloer

  Bekijk ons portfolio

 • troffelvloer foto's

  Klanten aan het woord

 • troffelvloer bedrijf

  Neem contact op

 • prijs troffelvloer

  Offerte aanvragen

Troffelvloer

De high-end troffelvloer voor zware belastingen

Troffelvloeren zijn zeer functioneel in industriële omgevingen. Als erkend en ervaren troffelvloer applicateur- en adviseur hebben wij de laatste 10 jaar enorm veel ervaring opgebouwd met allerlei troffelvloer toepassingen binnen diverse bedrijfstakken. Denk hierbij ook aan de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie, koelcellen, de horeca, ziekenhuizen, laboratoria, fabriekshallen, garagebedrijven en andere industriële centra. Een troffelvloer is opgebouwd uit fijn grind dat in een laag van epoxy of polyurethaan wordt aangebracht. Dit type afwerking is in vele honderden kleuren en variaties aan te brengen. Het soort grind en de dichtheid per m2 bepaalt in hoge mate de anti-slip eigenschappen van de troffelvloer.

Nog meer voordelen van de troffelvloer

Troffelvloeren zijn onderhoudsarm en kleurvast, zijn zeer waterafstotend en kunnen zeer gemakkelijk schoon worden gehouden. Ze zijn toepasbaar in gebruiksintensieve ruimten en zeer chemisch belastbaar. Ook is de mechanische en thermische belasting van de troffelvloer een goed argument om deze te laten appliceren. Thermisch functioneel in bijvoorbeeld koelcellen of in bakkerijen waar met ovens wordt gewerkt. Mechanisch functioneel in bijvoorbeeld garages, assemblagehallen of andere ruimten waar veel met zware machines wordt gewerkt. Een troffelvloer kan zowel decoratief als puur functioneel worden gebruikt. Afschot naar goten en putten kan makkelijk worden meegenomen in troffelvloeren.

Kiezen tussen een epoxy gebonden troffelvoer of een PU-troffelvloer

Beide dragers zijn toepasbaar voor de troffelvloer maar epoxy gebonden troffelvloeren zijn beter bestand tegen chemicaliën en zwaar materieel. Beide toepassingen zijn volledig naadloos en vloeistofdicht, zijn zeer hygiënisch en slijtvast. Voor de juiste keuze tussen epoxy of polyurethaan zult u moeten kijken naar de risico's wat betreft chemische verontreiniging en het mechanisch gebruik van de troffelvloer.

Garanties en voorschriften voor de perfecte troffelvloer

Een goede troffelvloer voldoet aan de HACCP-normen. Ook een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (voorheen PBV-verklaring) mag geen probleem zijn. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, het wordt gebruikt als risico-inventarisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Samen met onze technische adviseurs kijkt u naar de voorschriften waaraan u moet voldoen binnen uw bedrijfstak.

Op zoek naar een troffelvloer van superieure kwaliteit?

Bel met 020-8463694 of mail naar info@gietvloergietvloeren.nl. U komt snel in contact met onze troffelvloer specialisten en technische adviseurs.